SVEČANO OTVOREN INFORMACIJSKO-INOVACIJSKI INKUBATOR (3I) U KNINU

  22.11.2021

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ svečano je otvoren Informacijsko-inovacijski inkubator (3i) u Kninu.
Uz poštivanje epidemioloških mjera otvorenju su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije dr.sc. Marko Jelić, zamjenik župana Ognjen Vukmirović, gradonačelnik Grada Knina Marijo Ćaćić, zamjenici gradonačelnika Kristina Perić i Željko Džepina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Knina Dragan Milićević, pomoćnik direktorice Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Željko Šimunac, ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Ivona Malenica kao projektni partner te ravnatelji srednjih škola i gradskih ustanova.
Radove uređenja i opremanje inkubatora u okviru projekta KK.08.2.1.09.0006 Rekonstrukcija i opremanje informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i) sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Ukupna vrijednost projekta je 12.218.975,74 kn, iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira se 85%, odnosno 10.386.129,37 kn. Ovaj projekt jedan je od 20 projekata u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a provodi se u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalna razvojna agencija Matica.
Zgrada inkubatora rekonstruirani je objekt nekadašnje Stojne kuće u Poslovnoj zoni Preparandija, sada opremljen visokom tehnologijom čime će mladi inovativni poduzetnici dobiti potrebnu infrastrukturu kao i stručnu podršku za razvoj, oblikovanje, testiranje i komercijalizaciju svojih ideja, projekata i proizvoda. Inkubator će mladim poduzetnicima osigurati i edukaciju te mentorstvo koje će im pomoći u organizaciji poslovanja i izlasku na tržište.
Budućim korisnicima će na 500 m2 višenamjenskog prostora opremljenog visokom tehnologijom (serveri, radne stanice, 3D printer, skener, CNC uređaj) na raspolaganju biti uredi, učionice, radionice, sale za sastanke, prostori za co-working te sadržaji za razonodu i druženje. Prostor je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom. Projektom se planira podržati najmanje 15 start-up poslovnih inicijativa, a predviđeno je i jednako toliko trajnih korisnika usluga Inkubatora.
Usluge inkubatora bit će na raspolaganju i studentima i učenicima. Uz programe inkubacije stanarima i poduzetnicima pružat će se savjetodavne usluge i razne vrste edukacija putem radionica, tečajeva, predavanja na teme osnove poduzetništva, marketinga, poslovnog planiranja, projektnog menadžmenta i sl.
Nakon svečanosti otvorenja građani Grada Knina i ostali zainteresirani imali su priliku razgledati Informacijsko-inovacijski inkubator (3i) i upoznati se sa prostorom inkubatora te opremom.

SADRŽAJ INTERNET STRANICE JE ISKLJUČIVA ODGOVORNOST NOSITELJA PROJEKTA.

IZRADU OVE INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

3i Inkubator

  Adresa: Sinjska ulica 10, 22300 Knin

  +385 22 664 417

  info@3i-knin.hr

  www.3i-knin.hr

JU Lokalna razvojna agencija Matica

  OIB: 50767641835

  Adresa: Dr. Franje Tuđmana 2, 22300 Knin

  +385 22 664 417

  info@lra-matica.hr

 www.lra-matica.hr